Pedikura

012
o
pedic2

seznam1Estetska ali klasična osnovna pedikura

Postopek za stopala z nezahtevnim stanjem nohtov in kože, namenjen za bolj lahkoten in svež občutek stopal, ki se lahko dopolni z navadnim ali trajnim lakiranjem nohtov.

 

seznam1Medicinska pedikura

Nega stopal, ki je usmerjena bolj v problematiko stopal in nohtov na nogah, kamor sodijo glivični, vraščeni nohti, kurja očesa, ragade, žulji, glivična obolenja. Lahko se kombinira s klasično pedikuro ali pa se posvetimo samo določenemu problemu.

Medicinsko pedikuro izvaja zgolj strokovno usposobljen kader, saj omenjene težave zahtevajo poglobljeno, dodatno znanje, izobraževanja ter opremo. Pri delu uporabljamo sterilne instrumente in najsodobnejšo opremo, kar v celoti definira izraz medicinska pedikura.

 

seznam1Pedikura za sladkorne bolnike- diabetike

Usposobljeni smo za izvajanje pedikure diabetičnega stopala. Ne glede na to ali se sladkorni bolniki zdravijo z inzulinom, tabletami ali pa sladkor uravnavajo z dieto, jih moramo obravnavati drugače kot ostale uporabnike storitev, saj so posledice lahko resne.

 

seznam1Pedikura za starostnike in ljudi z motnjami v prekrvavitvi in boleznimi živčevja

Suha koža, otiščanci, različne okužbe in razjede, potemnjeni in odebeljeni nohti so pogost spremljevalec starostnikov in pacientov, ki se zdravijo zaradi motenj v prekrvavitvi ter okvarami živčevja.

 

seznam1Športna pedikura

Namenjena tako profesionalnim kot rekreativnim športnikom.

Povečana fizična obremenitev in športna obutev običajno pušča posledice na stopalih, ki se kažejo v obliki otiščancev, žuljev, kurjih očes, deformacij nohtov, kar zahteva preventivne ukrepe kot sta redna nega stopal doma in pri pedikerju.

 

seznam1Pedikura za otroke

Nega otroških stopal je za starše včasih zahtevna in naporna. Striženje in oblikovanje nohtov na otroku sprejemljiv način ob prisotnosti staršev in po potrebi tudi svetovanje staršem za nego otroškega stopala doma.

Pregled in svetovanje za otroke nudimo brezplačno!

 

seznam1Vraščen noht

Unguis incarnatus je medicinski izraz za vraščen noht. Noht se vrašča v okoliško mehko tkivo, kar povzroča bolečino in vnetje, včasih pa tudi bakterijsko okužbo.

V primeru blažjega vraščanja nohtov, za preprečitev direktnega pritiska nohta v tkivo ter za zaščito pred trenjem tamponiramo nohtni kanal.

V primeru zahtevnejšega vraščanja nohtov opravljamo metode ortoniksije (orthonyxia iz grškega jezika – orthos (pravilno) in onyx (noht)). Temelji na nekirurški metodi zdravljenja vraščenih nohtov, preusmeritvi in popravljanju rasti nohtov s korekturno sponko.

Korekturne sponke za vraščen noht so prišle v ospredje zaradi bolečega posega pri kirurški odstranitvi nohta ter pogostih ponovitvah vraščanja, predvsem pa so priporočljiva metoda pri otrocih ter ljudeh obolelim za diabetesom. Korekturna sponka je prav tako varna za alergike na nikelj.

Takoj po terapiji občutite razbremenitev pritiska v okolici nohta, nemoteno se lahko vrnete k svojim vsakdanjim opravilom.

 

seznam1Ragade ali razpoke

Nastanejo predvsem zaradi prekomerno suhe in poroženele kože. V kolikor ragad ne saniramo, se poglabljajo in lahko povzročijo hude bolečine ter predstavljajo nevarnost okužb.

 

seznam1Clavus ali kurje oko

Je tvorba roževinastih celic, ki običajno nastane na predelu noge med prsti, na blazinicah prstov, ob zunanjem robu stopalnega loka ali peti. Podobno je trnu, zaradi svoje stožčaste oblike pa prodira v spodnje plasti kože, kjer se nahajajo živci, in zato povzroča bolečino.

Tesna obutev in deformacije prstov ali stopala še dodatno pripomorejo k nastanku kurjega očesa. Če je pod mestom pritiska kost, reagira koža s povečano tvorbo trde kože, iz katere sčasoma nastane kurje oko.

Kurje oko saniramo tako, da najprej odstranimo odvečno trdo kožo nato pa še stržen v sredini, ki povzroča bolečino.

 

seznam1Nohtna protetika

Pomeni namestitev umetne plošče nohta, ki jo izdelamo z dvokomponentno Unguisan maso in je po izgledu zelo podobna naravnemu nohtu.

Namestitev je neboleča, ima terapevtski učinek (spodbuja pravilno rast deformiranega nohta) in je obstojna tudi do tri mesece.

Nohtna protetika je namenjena strankam, ki imajo zaradi različnih mehanskih poškodb in bolezni nohtov, le-te deformirane, v namen korekcije nohtov po travmatični izgubi nohta ali po neuspelih operacijah nohtov, v kozmetične namene itd. in predstavlja alternativo vsem, ki svoja stopala zaradi deformacij skrivajo v zaprti obutvi, predvsem v poletnih mesecih, takoj po namestitvi umetne plošče lahko izvajate vse aktivnosti nemoteno in brez bolečin.

Za vse storitve in posvet se je potrebno predhodno naročiti.
To lahko storite s klicem ali sporočilom na 051-352-000, na [email protected] ali preko spletnega obrazca.